• De officiële openingshandeling.

    Eigen foto.

Officiële opening van Hazera's nieuwe veredelingsstation in Warmenhuizen

WARMENHUIZEN Hazera opende afgelopen dinsdag het nieuwe Crucifer R&D Station. Het onderzoeksstation biedt de state-of- the-art faciliteiten die veredelaars nodig hebben om veredelingsprocessen te versnellen en te verbeteren. Meer licht, meer ruimte, technologie en faciliteiten zorgen voor optimale werkomstandigheden waarin zowel planten als medewerkers opbloeien.

Rik van Wijk (Breeding Director), Rami Dar (CEO Hazera), Jelle Beemsterboer (gemeente Schagen) en Philippe Aymard &  Frank Berger (Board of Directors van Limagrain) verrichtten de officiële openingshandeling door een kool door te snijden. De afgelopen maanden werd de laatste hand gelegd aan de nieuwbouw, dat voor een groot deel bestaat uit kassen, onderzoeksruimten en kantoren. In totaal beslaat het nieuwe station tien hectare; groter dan de huidige locatie in Tuitjenhorn. "En daarmee zijn we klaar voor de toekomst", aldus veredelingsdirecteur dr. Rik van Wijk.

Met vernieuwde middelen en apparatuur veredelt Hazera rassen behorend tot de Cruciferengroep: Brassica zoals kool, bloemkool, spruitkool, en ook radijs. Het centrum is gebouwd volgens ecologische bouwnormen. Gedeputeerde Economie en Landbouw van de provincie Noord-Holland, Jaap Bond, gedeputeerde Economie en Landbouw van de provincie Noord-Holland, Jaap Bond, feliciteert Hazera met het nieuwe veredelingsstation in Warmenhuizen. "De zaadveredelingssector is van groot belang voor de Nederlandse economie. Het zijn koplopers op het gebied van permanente innovatie en jaarlijkse (onderzoeks)investeringen."