• Gemeente Schagen

Ondertekening bouw 60 woningen Delftweg 15 Tuitjenhorn

SCHAGEN Peter Langenberg van Zeeman Real Estate en wethouder Jelle Beemsterboer tekenden dinsdagmiddag 14 mei een anterieure overeenkomst voor woningbouw in Tuitjenhorn. Het betreft zestig nieuwe woningen aan de Delftweg 15. Hier stonden voorheen de
bedrijfsgebouwen van zaadveredelaar Nickerson Zwaan.
De ondertekening van de overeenkomst maakt de bouw mogelijk van zestig woningen, waaronder twaalf sociale huur (Wooncompagnie) en twaalf 'goedkope' koop. Aan deze woningen is grote behoefte in het dorp. Het betreft ook zes kavels, zes vrijstaande woningen, twaalf 2 onder 1 kap-woningen en twaalf seniorenwoningen.
Als de gemeenteraad dinsdagavond 14 mei een coördinatiebesluit neemt, kan de voorbereiding snel gaan. Omdat het nieuwe bestemmingsplan en de omgevingsvergunning gelijktijdig de procedure doorlopen. Volgens planning worden de stukken binnenkort bij de gemeente ingediend.
Eerder al werd de intentieovereenkomst ondertekend voor dit plan. Zodat grondeigenaar Zeeman Real Estate het plan kon voorbereiden en de haalbaarheid onderzoeken. Wethouder Jelle Beemsterboer is blij met de ontwikkeling. "Elk dorp moet naar verhouding in woningbouw kunnen groeien. Ook Tuitjenhorn. Dit is een mooie kans om overbodig geworden bebouwing te vervangen door huizen waarin ook Tuitjenhorners kunnen wonen." Er moet nog veel worden geregeld, maar als alles voorspoedig verloopt kan de bouw begin 2020 beginnen. De gemeente heeft aan Zeeman Real Estate gevraagd om de inwoners van Tuitjenhorn in de ontwikkeling te blijven betrekken en op de hoogte te houden.