• De complete ploeg van JESS

    Eigen foto

Ook JESS trapt verkiezingscampagne af

SCHAGEN JESS heeft haar verkiezingscampagne op 3 februari afgetrapt met een groepsfoto bij het Slot van Schagen. Op 21 maart worden de lokale verkiezingen voor de gemeente Schagen gehouden. Het campagneteam onder leiding van René Sips is echter al veel langer bezig om alles tot in de puntjes te regelen en te plannen. Campagneleider René Sips geeft aan bijzonder trots te zijn op zijn creatieve team: "Het team is al geruime tijd bezig met de planning van alle voorbereidingen, zoals het ontwerpen van vernieuwend drukwerk en het organiseren van leuke activiteiten. Hoewel de aftrap inmiddels heeft plaatsgevonden vliegen de creatieve ideeën van het campagneteam nog geregeld over de tafel. En dat komt goed van pas in onze snel veranderende wereld waarin flexibiliteit is geboden."

Het bestuur van JESS, waarin onder anderen Myrthe Scheltema de Heere zitting heeft, toont zich bij monde van voorzitter Rens Cappon strijdvaardig, maar vooral ook veeleisend: "We hebben het campagneteam een zware opdracht meegegeven. We willen en moeten onderscheidend zijn om iets voor de inwoners te kunnen betekenen. Gelukkig heeft het campagneteam de meetlat zeer hoog gelegd; dus dat moet goed komen".

Hans Kröger, lijsttrekker van JESS, reageert ook zeer ingenomen op de groslijst van JESS. "We hebben een grote diversiteit aan kandidaten, zowel qua leeftijd, expertise en woonplaats". Op de groslijst staan o.a. Joke Kruit als kandidaat wethouder uit Petten, Martijn Puttenaar uit Sint Maartensbrug en Lars Dignum uit Warmenhuizen. Naast deze namen staan er ook een aantal verrassende nieuwkomers op de lijst van JESS, zoals Maaike Tesselaar en Simco Kruijer uit Schagen, Jan Wal uit Waarland en Jo Linting uit 't Zand, beter bekend als Jo van de VRO'.

Kröger: Als lokale partij stellen wij het belang van de inwoners voorop en hamert JESS op een zorgvuldige informatieverstrekking vooraf door de gemeente, opdat inwoners in staat zijn om met elkaar de juiste keuzes te kunnen maken m.b.t. onderwerpen die er voor hen toe doen. JESS heeft burgerparticipatie hoog in het vaandel staan en wil daarom extra geld beschikbaar stellen om inwonersinitiatieven te ondersteunen en aldus te trachten de ontstane kloof tussen politiek en inwoners te verkleinen.

Joke Kruit zegt hierover: "Inwoners zijn de enige echte deskundigen en daarom moeten wij veel meer gebruik maken van hun inbreng." "Lokaal spreekt jouw taal" is het motto van JESS. Daarom kunnen inwoners op een ludieke en interactieve manier tijdens de campagne hun stem kenbaar maken. Wat wil je graag gerealiseerd zien; wat vind je belangrijk en wat wil je bereiken? Wij vernemen uw mening graag en starten op zaterdagochtend 10 februari vanaf 09:30 uur in Tuitjenhorn bij Deen supermarkt."