• Ger en Mientje Leegwater.

    Eigen foto

Open dag Kunsttuin Nederlands Kremlin

WINKEL  Kunsttuin Nederlands Kremlin houdt zondag 19 augustus van 10.00 tot 17.00 uur een open dag.
De laatste jaren heeft Ger Leegwater zich toegelegd op het maken van beelden. In en om de bouwwerken zijn veel beelden te zien; van platen metaal maakt Ger door middel van lassen, knippen en kloppen zijn beelden.

Zo voert Sint Joris boven het amfitheater zijn gevecht met de draak en in de kapel hangt de aartsengel Michaël boven het altaar. Zijn grootste trots zijn de beelden in de Neptunus fontein met de Pegasus, de Triton en Neptunus. In de werkplaats is een grote vis te zien, gemaakt uit verschillende metaalsoorten. Ger zet zijn nieuwe ideeën niet op papier, maar in zijn hoofd ontstaan de tekeningen. Op de zuilenrij, van de tempel van Vulcanus, heeft Ger voor de architraaf de bekisting klaar om deze vervolgens vol te storten met cement. Door het warme weer is het werken met cement even gestopt, dit droogt nu te snel. Wel liggen alle materialen klaar, staat de bouwlift op zijn plaats en als de temperatuur gedaald is, kan Ger direct beginnen met storten.

Iedereen is welkom om op onze open dag het nieuwste project, de beelden en de bouwwerken te komen bekijken. Er is voldoende ruimten om te picknicken, te
fotograferen en andere mensen te ontmoeten. Door de verscheidenheid aan materialen en stijlen is het Nederlands Kremlin geschikt voor alle leeftijden en een breed publiek. Voor kinderen is er een foto-puzzel zoektocht Maak kennis met de passie van Ger en Mientje Leegwater.
Limmerschouw 51
1731 NJ Winkel
0224541598
www.kunsttuinnederlandskremlin.nl of Google Dutch Kremlin
Entree vanaf 13 jaar 3.00 euro voor de Stichting Kunsttuin Nederlands Kremlin
Parkeren kan bij het golfterrein Regthuys