• Kees Klarenbeek als Elvis in zijn element.

    Aangeleverd

Eerbetoon aan Elvis Presley

Sjaak Euser

SCHAGEN Schagenaar Kees Klarenbeek verzorgt vrijdagavond 13 september in café Spoorzicht aan de Nieuwe Laagzijde vanaf 20.00 uur een eerbetoon aan rock 'n roll-elgende Elvis Presley.

Elvis look-a-like Klarenbeek (afgelopen zondag 46 jaar geworden) is van kinds af aan Elvis-fan en treedt al jaren op als The King. Zo zong hij bijvoorbeeld in het zondagprogramma in de Muziektuin. In Spoorzicht verzorgt hij drie setjes. Natuurlijk is er ook een Elvis quiz. De organisatie is - undercover - in handen van de Magnusmannen.

DOUCHEN Kees Klarenbeek junior begon serieus met zijn Elvis-imitaties in zijn puberjaren. Hij had het niet van een vreemde, want vader Kees was een groot fan van Presley. Met name tijdens douchebeurten galmde de stem van de jonge Klarenbeek door het huis. De geluidsboxen van zijn stereoset nam hij mee de badkamer in. Kees deed mee aan talentenjachten, tot in Friesland aan toe. Heel verdrietig was junior toen zijn vader - veel te vroeg - overleed. Kees zong tijdens de crematie een prachtig nummer van Elvis, maar toen was het klaar. Hij zong daarna twee jaar niet meer. Moeder Afra: "Gelukkig pakte hij het weer op en zingt hij weer uit volle borst!"

ELVIS Elvis Presley is volgens kenners de beste popzanger ooit. Hij bracht de pure rock 'n roll voor brede lagen van de bevolking. Zijn grillige carrière kende ups en downs en moest regelmatig weer even op de rit worden gezet. Elvis speelde daarnaast in 26 speelfilms en had meer hit noteringen dan welke artiest dan ook.

Natuurlijk is er deze avond in Spoorzicht geheel volgens traditie ook een geweldige Elvis-quiz met mooie prijzen. De schriftelijke quiz is gepland na de eerste set van Kees Klarenbeek (inschrijven uiterlijk 20.15 uur, teams van maximaal 4 personen).

WARMING-UP Beschouw de avond in Spoorzicht als een soort warming-up voor de grote Rock 'n Roll Tribute op zaterdag 2 november in zaal Alpha te Schagen. Elvis Presley is een van de drie artiesten van deze Rock Night van de Magnusmannen op zaterdag 2 november. De legendes Buddy Holly en Jerry Lee Lewis maken het rocktrio in zaal Alpha in Schagen compleet. Om vast in de agenda te beitelen, kortom.