• Wikimedia

Elfde editie Ientje Toe

REGIO Het elfde Spaansen Bloemen Ientje Toe veteranentoernooi van tennisvereniging TC Langedijk komt eraan. Met ruim 400 deelnemers staat dit toernooi bekend als een van de grootste veteranentennisevenementen van Nederland. De start van Ientje Toe 2019 is op vrijdag 6 september en de finales worden gespeeld op zondag 15 september.
De inschrijving is open. Nu al hebben bijna 200 spelers en speelsters zich aangemeld. Toch is het zaak niet te lang meer te wachten met inschrijven om verzekerd te zijn van een plek in een van de 33 speelschema's voor de verschillende dubbels, zeggen de organisatieleden Bart Rietveld en
William Wouters. "We zitten de laatste jaren steeds boven vierhonderd deelnemers en in 2018 gebeurde het zelfs dat we mensen moesten uitloten. Dat willen we natuurlijk zien te voorkomen. Maar wat er ook gebeurt, ons systeem om iedereen in poules te laten spelen blijft overeind. Want dát is de basis van het
succes: iedereen moet bij Ientje Toe minstens twee tot drie potjes kunnen spelen.''
Het dubbeltoernooi voor veteranen vanaf 40 jaar tot soms zelfs dik in de 80 is nog steeds razend populair. Hoofdsponsor is ook nu weer Spaansen Bloemen, en diverse andere bedrijven doen ook een duit in het zakje.
Inschrijven (10 euro p.p.) voor het Spaansen Bloemen Ientje Toe-veteranentoernooi kan nog tot en met 25 augustus via www.toernooi.nl.