• Aangeleverd

Jeugdlintjes voor ESG dance crew

SCHAGEN Zaterdagmorgen 7 september heeft burgemeester Marjan van Kampen meer dan twintig Jeugdlintjes tegelijk uitgereikt. Aan leden van de ESG dance crew. Dit gebeurde tijdens de uitzending van het programma Krieken op Noordkop Centraal.
De Elise Show Girls (ESG) wordt gevormd door Anouk van Hoof, Maaike Magielsen, Anna Dingjan, Janneke Dingjan, Chenoa Cárderas, Lobke Gouwenberg, Sanderijn Peters, Milika Meijer, Lisa van Neerven, Jitske de Loos, Lois Lewakabesy, Resa Bartels, Nadieh Steltenpool, Danielle de Koning, Daniek Bron, Kayva Dehne, Blue Slavujevic, Sterre Brood, Nienke Wijnjeterp, Imane Nieuwbuurt, Lara van Zetten en Denise Scholten.
Afgelopen 22 juni zijn zij Nederlands Kampioen Soneo Showdance geworden in Steenwijk. En zondag 23 juni, in hetzelfde weekend, werden ze Nederlands Kampioen KNGU Showdance in Rotterdam. Allemaal in de categorie tot 17 jaar.
Dit is echter niet de enige reden voor hun Jeugdlintje. Achter die prestaties schuilt meer. De groep is succesvol dankzij focus, passie, ijzersterke discipline, plezier, respect en vriendschap. Onder leiding van coach Elise Bakker zetten de meisjes samen echt iets neer. Zij vormen een hechte groep, die er echt voor elkaar ís. Ook als er sprake is van intens verdriet en gemis. Vorig jaar is hun teamcaptain Danine plotseling overleden. Daarbij bleek des te meer, de meisjes steunen elkaar door dik en dun. Ook zijn zij belangeloos bezig in onze maatschappij. Zo treden zij op bij Lady's Nights, geven demonstraties bij andere sporten, op een open dag of op een ouderendag.
De gemeente Schagen is trots op het feit dat jonge inwoners van de gemeente al op deze leeftijd zoveel hebben bereikt. De groep is daarmee een voorbeeld voor anderen. Namens het college van burgemeester en wethouders heeft de burgemeester hen gedecoreerd met het Jeugdlintje van de gemeente Schagen. Het is de eerste keer dat zij dat voor 22 jongeren tegelijk kon doen.