• - Ik maak me best zorgen over de opwarming van de aarde. -

    Aangeleverd

Tien vragen aan... Ydo Ypey

SCHAGEN Ik ben 47 en woon op De Zuidgaard in Schagen met Esther en onze kinderen Julia en Lucas. Ik ben accountmanager bij COMPAREX in Amsterdam en help mijn klanten met al hun uitdagingen met IT.

Waarmee verdiende u uw eerste geld?
Zoals veel mensen uit onze streek in de bollen (pellen, rapen en koppen). Later bij de ´grote´ Vomar in Schagen als vakkenvuller.

Wie zou u wel eens willen ontmoeten en waarom? Donald Trump: ik ben wel benieuwd of hij in het echt ook zo´n pannenkoek is als hij lijkt.

Wat is er zo mooi aan uw woonomgeving?
Schagen heeft alles: een leuk centrum, alle faciliteiten die een mens nodig heeft, strand en bos in de buurt en veel activiteiten. Daarnaast ben ik er geboren en getogen en wonen al mijn vrienden en familie in de buurt. We wonen ook erg prettig in Hoep Zuid.

Wanneer is uw partner het meest sexy?
Als ze vloeiend Portugees praat!

Wat is uw favoriete vakantiebestemming en waarom?
Ferragudo in Portugal. Een dorpje in de Algarve waar Esther´s vader woont. We komen er minimaal om het jaar. Het ligt aan zee, de mensen zijn vriendelijk en je kunt er heerlijk eten!

Wat zou u voor uw overlijden zeker nog willen doen?
Met mijn gezin in een enorme camper een rondreis maken in Amerika.

Waaraan zou u uw laatste tientje uitgeven?
Een krat bier om met vrienden en familie een feestje te vieren. Al zullen één tientje en één krat niet genoeg zijn.

Wat zou u veranderen als u het voor het zeggen hebt?
Ik maak me best zorgen over de opwarming van de aarde en alles wat daar bij komt kijken. Het zou mooi zijn als er oplossingen te bedenken zijn die de opwarming tegengaan, zonder dat we veel dingen in hoeven te leveren die we gewend zijn.

Wat zou qua televisie verboden moeten worden? In principe de hele zender RTL5. En ook maar SBS6 dan. Die vullen hun zendtijd vooral met reclame en rommel!

Welk liedje past het best bij uw leven? En waarom?
Het liedje ´Sing´ van Travis. Het past niet per se bij mijn leven (zingen is niet een van mijn kwaliteiten), maar ik word er altijd vrolijk van!

Ik nomineer voor de volgende Tien vragen aan…:
Tom Oude Alink. Omdat: hij in Schagen woont, maar uit Oldenzaal komt. Het zou leuk zijn als mensen in Schagen hem een beetje leren kennen.