• Het team van Welkoop 't Rijpje ontvangt u graag, tweede paasdag.

    Aangeleverd

Pasen bij Welkoop 't Rijpje

Tweede paasdag lenteopening

SINT MAARTEN Bij Welkoop 't Rijpje is het tijd voor een feestje: tweede paasdag, maandag 22 april wordt een feestelijke lenteopening gehouden. In 2009 opende Welkoop 't Rijpje haar deuren aan de Rijperweg, gelegen in het landelijk gebied tussen Tuitjenhorn en Sint Maarten.

Welkoop 't Rijpje is dé winkel in de Kop van Noord-Holland waar je terecht kunt voor werkelijke álles op het gebied van tuin en dier maar daarnaast ook voor (werk-) kleding en schoeisel en nog veel meer. Met een winkeloppervlakte van ruim 1200 meter met daarbij nog een plantenkas, buitenterrein en dierenweide is Welkoop 't Rijpje echt een begrip geworden in de wijde omgeving. En niet alleen voor de mooie producten die er verkocht worden, maar vooral door de vriendelijke, deskundige en behulpzame medewerkers die elke dag weer voor alle klanten klaarstaan.

FEESTELIJKE LENTEOPENING Traditiegetrouw is er elke jaar op tweede paasdag bij Welkoop 't Rijpje een feestelijke lenteopening. Een leuke dag vol met activiteiten voor jong en oud. Omdat Welkoop 't Rijpje dit jaar 10 jaar bestaat, zijn
er extra veel leuke activiteiten. Zo wordt een speciale activiteit herhaald die 10 jaar geleden ook bij de opening te doen was, namelijk kameel rijden.

PAASBOERDERIJ "Verder is er dit jaar een echte paasboerderij. Op zo'n 100 vierkante meter oppervlakte zullen zo'n 70 dieren te vinden zijn, zoals schapen, geiten, een pony, een kalfje, een ezeltje, een varkentje en divers pluimvee", vertelt Bart Pronk, als altijd enthousiast.

PAASHAAS Er is ook een 'echte' paashaas aanwezig en deze geeft uitleg aan de kinderen over de diverse soorten eieren die hij bij zich heeft. Én er is een geweldige BBQ en Outdoor Cooking demonstratie! "Natuurlijk wordt ook aan de inwendige mens gedacht en is er tijdens de lenteopening van alles te proeven. Zo komt Outdoor Cooking een demonstratie geven en worden er gerechten klaargemaakt op de Kamado bbq", aldus Pronk.

FILOSOFIE De filosofie van de Welkoop-winkels in Nederland is helder. De teams zijn klein. Bart Pronk legt uit: "Hierdoor heb je al snel veel zelfstandigheid en verantwoordelijkheid. De assortimenten en producten zijn actueel, gevarieerd en afgestemd op de seizoenen. Dit brengt veel afwisseling in de dagelijkse werkzaamheden met zich mee. Samen met je collega's zorg je op deze manier iedere dag voor blije klanten! Onze medewerkers zorgen ervoor dat onze klanten meer plezier uit hun buitenleven halen. Daarom staan we dagelijks klaar voor de klant."

OVERIGE ACTIVITEITEN Maar er is nog veel meer te doen, een leuke speurtocht door de winkel, springkussen, kleindierenshow, traptrekkerbaan enz. enz. Bart Pronk: "En natuurlijk staat de winkel vol met de mooiste tuinmeubelen en onze kas is gevuld met de mooiste planten, bomen en struiken."
Op tweede paasdag is Welkoop 't Rijpje geopend van 10.- uur tot 17.00 uur. Welkoop 't Rijpje vindt u aan de Rijperweg 48a tussen Tuitjenhorn en Sint Maarten.