• Jan Slijkerman is een van de acteurs in deze vrije productie.

    Marc Moussault

'Picknick op het Slagveld'

SCHAGEN In het Scagon Theater in Cultuurhuis M18 wordt zaterdag 21 april om 20.15 uur en de zondagen 22 en 29 april (15.00 uur) de vrije productie 'Picknick op het Slagveld' gespeeld. Vrijdag 4 mei is er om 20.30 uur - in aansluiting op de dodenherdenking - om 20.30 uur opnieuw een voorstelling. Zaterdag 5 mei om 20.15 uur wordt de productie nog eens op de spreekwoordelijke planken gebracht.

Insteek: 'In een oorlog is het belangrijk de vijand te herkennen. Want, zonder vijand wordt de oorlog nogal belachelijk.'

'Picknick op het Slagveld' is een vrije productie onder regie van Jeanne Krijgsman, uitgevoerd in nauwe samenwerking met de Balletschool Schagen (de groep Pardans). De voorstelling is losjes gebaseerd op het absurdistisch theaterstuk 'Picknick op het Slagveld' van Fernando Arrabal, een Spaans-Frans roman- en, toneelschrijver en dichter (voornamelijk Franstalig). Ook maakte hij naam als filmregisseur en scenarioschrijver. Zijn werk wordt in 'Picknick op het Slagveld' aangevuld met teksten van overwegend Nederlandse auteurs als Bertus Aafjes, Jules Deelder, Geert Mak, Annie M.G. Schmidt en Marguerite Duras. Het stuk is een protest tegen de absurditeit van alle wapengekletter, tegen de waanzin van de oorlog. Hoe kunnen gewone mensen zich daarin staande houden? In de voorstelling zijn enkele dansen verweven, die worden uitgevoerd door de groep Pardans. Daarnaast danst Pardans, in een op zichzelf staande presentatie, een aantal choreografieën dat daarbij nauw aansluit. 'Picknick op het Slagveld' wordt gepresenteerd onder auspiciën van het Scagon Theater met medewerking van Filmtheater De Luxe en geproduceerd door Peter van de Wiel. De productie wordt gespeeld door Babette Groot, Kate Hoffman, Claudia Hooiveld, Jos de Kock, Annelies Komen, Joke van Rijn en last but not least Jan Slijkerman.

Entreekaarten à 10 euro zijn verkrijgbaar via de webshop en/of (indien niet uitverkocht) aan de theaterkassa op de dag van de voorstelling. Tijdens kassaopenstellingen kunnen ook, tegens contante betaling, entreekaarten worden aangeschaft voor nog komende voorstellingen in het Scagon Theater in het Cultuurhuis.