• Rock-icoon Freddy Mercury.

    Nick Delany

Queen-liefhebbers: voorverkoop Bohemian Rhapsody gestart

DEN HELDER Een van de meest legendarische optredens in de geschiedenis van de rockmuziek nogmaals ervaren in het beste beeld en geluid van dit moment? Op 1 november vertoont Kinepolis de film Bohemian Rhapsody een ode aan Queen, hun muziek en hun uitzonderlijke zanger Freddie Mercury. De voorverkoop start vandaag. 72 jaar zou hij geworden zijn, als hij niet op 45-jarige leeftijd gestorven was aan AIDS. Freddie Mercury, een van de populairste rockartiesten aller tijden, verdient het volgens regisseur Bryan Singer om nog eens in de spotlight te staan. 


In zijn filmografisch eerbetoon Bohemian Rhapsody volg je zowel de snelle opkomst van de band aan de hand van hun iconische liedjes en revolutionaire geluid, als Mercury's uit de hand gelopen levensstijl die bijna zorgde voor het ineenstorten van de band. De rollen worden vertolkt door o.a. Rami Malek, Lucy Boynton, Gwilym Lee, Ben Hardy, Joseph Mazzello, Aidan Gillen, Tom Hollander en Mike Myers. 


In de speelfilm zien we ook Queen's succesvolle reünie aan de vooravond van Live Aid, met een toen al ernstig zieke Mercury, die de band naar een van de meest legendarische optredens in de geschiedenis van de rockmuziek leidt. En dat allemaal vanuit de comfortabele bioscoopstoelen van Kinepolis. Boek nu de beste plaatsen. Vertoning film: 1 november; Ttckets inmiddels verkrijgbaar (reguliere ticketprijs)

Te zien in Den Helder en Schagen.