• Sem Wokke wordt als doelpuntenmaker in de bekerwedstrijd van AZ’67 tegen FC Twente op 7 december 1975, omhelsd door Kristen Nygaard (r) en Kees Kist.

    Eigen foto.

Schagen United-trainer Sem Wokke heeft zin in de uitdaging

SCHAGEN Op 1 juli is het zover. Dan zijn Schagen (108 jaar oud) en SRC (88 jaar) verleden tijd en wordt er alleen nog maar gevoetbald onder de naam Schagen United. Sem Wokke zal daarbij de historie ingaan als de eerste trainer. "Het is een uitdaging, maar dit ligt mij wel."

De 66-jarige inwoner van Limmen steekt van wal: Ja, het wordt denk ik wel mijn laatste klus." Wokke kan terugkijken op een fraaie loopbaan als voetballer. Als tiener debuteerde hij bij de plaatselijke VV Limmen, hij werd opgepikt door AZ'67 en speelde later nog bij onder meer Volendam en Telstar, om weer te eindigen bij Limmen. "Op mijn 37ste ben ik gestopt. Van die leeftijd zie je ze helaas niet veel meer in het voetbal. Bij 30 haken de meeste jongens helaas al af"

Ook als trainer heeft Wokke een mooi palmares opgebouwd. In het recente verleden bracht hij zowel ZAP en LSVV naar de eerste klasse. Een niveau waar in Schagen alleen maar van kan worden gedroomd. In het slechtst denkbare scenario start Schagen United in de vijfde klasse. De oud-prof wil er liever niet aan denken. Het mag ook niet gebeuren, is hij duidelijk. "Al is het wel de realiteit. Je hebt hier een stad met bijna 20.000 inwoners, maar bent inmiddels overvleugeld door bijvoorbeeld Warmenhuizen of Tuitjenhorn. Dus Schagen wil hogerop, hoort ook hogerop. Als je wilt presteren, moet je ook investeren."

Robin Kaandorp

Lees het hele interview in het Schager Weekblad van woensdag 10 april.