• Wikimedia

St. Barbara winnaar touwtjespringchallenge

TUITJENHORN Groep 8 van basisschool St. Barbara uit Tuitjenhorn heeft de touwtjespringchallenge gewonnen. Deze uitdaging, waarbij het de bedoeling is om met zoveel mogelijk kinderen achter elkaar door een touw te springen, is georganiseerd tijdens de Nationale Sportweek door Team Sportservice Schagen. De prijs is 8 november uitgereikt.

Maar liefst 55 keer sprongen ze achter elkaar onder het touw door. Daarmee wonnen zij de eerste prijs: Een abonnement op de Sport- en Speluitleen van een half jaar en een maand lang gebruik van een goed gevulde beweegkist.

Groep 8 was verrast toen hun gymjuf Esther de Vries de klas binnenkwam samen met haar collega Ciska Bosma om de klas te vertellen dat ze de touwtjespringchallenge hadden gewonnen. Eerst kregen ze een mooie oorkonde. De kinderen waren vooral geïnteresseerd in de grote kist die de dames bij zich hadden. Leerling Sanne Prisma mocht de kist uitpakken. Er kwam heel veel materiaal uit waarmee de kinderen lekker kunnen bewegen op het schoolplein. Ook kan de school nu een half jaar lang beweegmateriaal lenen uit de Sport en Speluitleen van Team Sportservice Schagen. Esther de Vries: "Dat is heel erg leuk voor de gymlessen, maar ook voor activiteiten die de school organiseert!"