• Feestjuhhhh...!

    poster 538

Swingende New Friday Party op vrijdag 30 november

Big Party in town voor 14-18 jarigen

Simone Gerard

SCHAGEN Rond de tafel zitten Isabeau Borst, Dana Verschoor, Joya de Boer en moeder Anja Oudejans. De meiden zijn 15 en beklaagden zich erover dat er voor de leeftijdscategorie 14-18 jarigen in Schagen eigenlijk niets te doen is.

Dat vinden ze erg jammer. Ze vertellen dat sommige jongeren hun verveling uiten door op straat of bij MacDonalds te hangen. Door de huidige regelgeving, alcohol boven de 18, is er voor hen geen mogelijkheid om uit te gaan.

OUDERS Anja Oudejans vertelt: "De klachten vonden gehoor bij de ouders en op initiatief van Roland Mohr en Fenna Herrema werd een werkgroep in het leven geroepen". Waar moet het feest aan voldoen, was de volgende vraag: een Nix-party: zonder alcohol dus. Natuurlijk is er ook een locatie nodig: "We hebben 't Geveltje nodig" dacht de hele groep en er volgde overleg met de Patrick Brakenhoff, eigenaar van 't Geveltje. Hij ging akkoord.

DE MEIDEN Isabeau: "Op de vrijdag avond is er niets te doen voor jongeren in onze leeftijd, dus is dat de meest geschikte avond voor een party". Op andere avonden is er genoeg te doen maar alle feesten zijn voor jongeren van 16 jaar en ouder.

Anja valt in dat het ook niet prettig is dat de meiden 's avonds laat op de fiets naar 't Zand moeten, waar wel partymogelijkheden zijn, en 's nachts in het donker terug moeten fietsen. Sommige ouders halen en brengen, maar dat kan niet iedereen. Schagen is dichtbij en 't Geveltje is een mooie locatie. "Vroeger kon je veel eerder op pad, naar de dancing en de disco. Dat kan tegenwoordig niet meer", zegt Anja Oudejans. De ouders zijn blij dat ze weten waar hun kinderen uithangen en in het donker niet zover hoeven te fietsen. Dat geeft toch een veiliger gevoel. De meiden regelen zelf de PR voor het feest. 't Geveltje faciliteert het feest. Ook de beveiliging van 't Geveltje is aanwezig. De ouders staan zelf achter de bar. Zo blijven de kosten laag.

Theo de Boer, de vader van Joya, vond dat er op het eerste feest groots moet worden uitgepakt en hij stuurde een appje naar Roland Mohr dat Radio 538 er bij betrokken moest worden. Dat lukte en zo ontstond de 538 New Friday Party. Er komt een DJ van Radio 538. Dat is goed voor een heel spektakel met rookmachines en show. In het voor- en naprogramma zorgt DJ Lochoo voor party time. Om dit te kunnen betalen, moet er wel entree gevraagd worden. Voor 10,00 per persoon ben je erbij. Wat overblijft van de winst gaat in de pot voor het volgende feest dat georganiseerd gaat worden. De meiden verheugen zich onwijs op het feest. De ouders zijn blij dat het gelukt is een mooi feest te organiseren.

PROGRAMMA Van 21.00 uur tot 22.00 uur DJ Loochoo, van 22.00 uur tot 01.00 uur DJ Radio 538, 0.100- 02.00 uur DJ Loochoo. Het is een Nixparty en er zal geen alcohol worden geschonken. Het feest is voor alle 14 tot 18 jarigen.

KAARTVERKOOP Kaarten zijn voor 10,00 euro per persoon te koop bij De Smidse, Pand 5 en 't Geveltje. Dus wees er snel bij...

30 november 't Geveltje, Markt 3-5 Schagen. Aanvang 21.00 uur. Einde 02.00 uur

i Instagram: #NewFridayParty Facebook: https://nl-nl.facebook.com/pg/degevel/events/?ref=page_internal Binnenkort als evenement te vinden op de Facebookpagina van 't Geveltje