• Het is niet toevallig dat het lintje door een Lego voertuig wordt doorgeknipt...

    Simone Gerard.

Technolab nu al een succes

SCHAGEN In een oogwenk de hele wereld overvliegen met een virtual reality bril, de Eiffeltoren printen in 3 D, dat is zo gepiept in het Technolab in het Clusius College.

Het Technolab draait al een poosje maar donderdag 18 oktober werd het officieel geopend in aanwezigheid van een zaal vol belangstellenden. Klas 1.3 heeft geluk en is gekozen om aanwezig te zijn in de projectweek. Mevrouw van den Brink, een van de mentoren van de klas vertelt: ''Het is een interessante ontwikkeling. Ze krijgen nu al de gelegenheid om bijvoorbeeld 3D printen te leren. Een ontwikkeling voor de toekomst, dat is heel vooruitstrevend".

Tegenwoordig is techniek heel belangrijk. Er is veel vraag naar technisch opgeleide mensen over de hele wereld. Prachtig dat leerlingen dat kunnen leren en meegroeien in deze ontwikkelingen. Nu al leren hoe je met een drone over de bollenvelden kunt vliegen of hoe je met een robot de koeien kunt voeren. De bedenker en een van de initiatiefnemers van het Technolab is de heer Visser. Hij wilde iets vernieuwends doen met de leerlingen op het gebied van techniek. Hij zag dat kinderen veel leren op het internet en vaak andere dingen dan volwassenen denken. Dus wilde hij iets moois opzetten met een technisch team. Hij zegt: "De kinderen zijn heel enthousiast. Je geeft ze een virtual reality bril en ze gaan aan de slag. De educatie kun je daar dan onderhangen. Met een drone-simulator kunnen de leerlingen op het scherm leren programmeren met Lego. De leerlingen vinden het geweldig. Als het karretje gaat rijden, gaan ze uit hun dak". Het Technolab is niet altijd in gebruik. Dat geeft de mogelijkheid ook de basisscholen uit te nodigen om gebruik te maken van het Technolab. Nathan Harteveld is druk bezig een constructie te bouwen van Lego: " Het is erg leuk om te doen. Je bent bezig en doet inspiratie op voor het werken met techniek". Zo worden leerlingen optimaal voorbereid op de nieuwste technische ontwikkelingen.

www.clusius.nl