• PR-foto.

Theatergezelschap Fa. Buur plaatst 'Deckchairs' in het Scagon Theater

SCHAGEN Fa. Buur is een theatergezelschap bestaande uit Sylvia Appelman en Daniëlle Kenter. Twee vrouwen die al heel wat theaterkilometers hebben gemaakt in verschillende producties. Zaterdag 19 mei staan ze met de productie 'Deckchairs' in het Scagon Theater in M18 in hartje Schagen.

In 2015 zijn Appelman en Kenter een nieuwe weg ingeslagen, onder de naam Fa. Buur. Na hun vorige voorstelling Hexen, geschreven door Youp van 't Hek, zijn ze nu klaar voor 'Deckchairs', hun tweede productie. 'Deckchairs' is een avondvullende voorstelling, geschreven door Jean McConnell en vertaald door Yolanda Plaatzer. In dit spel staan twee strandstoelen centraal. In vijf verschillende eenakters maakt het publiek kennis met verschillende karakters, ieder met hun eigen verhaal. In 'Winkelen' hebben twee welgestelde winkelverslaafde dames een nogal verrassend geheim. 'Jong verwelkt' biedt een hartverscheurend relaas van een tot ondergang gedoemde moeder/dochter relatie. Het stuk 'Dansers' analyseert op een geestige manier het danswereldje van twee frivole weduwen. In het drama 'Late vorst' rouwen twee vriendinnen om Robin en 'Hondjes' is een vrolijk verhaal over twee wel zeer verschillende types hondeneigenaren.

Entreekaarten à 12 euro verkrijgbaar via de webshop en/of (indien niet uitverkocht) aan de theaterkassa op de dag van de voorstelling. Tijdens kassa-openstellingen kunnen ook, tegen contante betaling, entreekaarten worden aangeschaft voor nog komende voorstellingen.