• De cast van de voorstelling 'Spijkerhart'.

    Eigen foto.

Toneel: 'Spijkerhart'

SCHAGEN Toneelvereniging Nieuw Den Helder komt evenals vorig jaar naar Schagen. In het Scagon Theater in Cultuurhuis M18 wordt zaterdag 27 januari om 20.15 de voorstelling 'Spijkerhart' gespeeld.

Toneelvereniging Nieuw Den Helder presenteert al vele jaren een voorstelling in het Scagon Theater. Dus logisch, dat de Helderse tonelisten zich ook in dit seizoen weer laten zien. Ditmaal is dat met een uitvoering van de komische komedie ''Spijkerhart' van de Texelse toneelauteur Aris Bremer.

Zoals bekend is in voorstellingen van Nieuw Den Helder aan de gulle lach veelal een ruime plaats toebedeeld. Dat is in deze voorstelling niet anders. Maar een 'platte klucht' zal het zeker niet worden. De menselijke karakters blijven in het spel steeds herkenbaar. 'Spijkerhart' vertelt het verhaal van Simon Spijker, directeur van een kisten- en krattenfabriek en zijn hondstrouwe vennoot Co Kramer. Samen met Muis, de secretaresse en Katja, het jonge ding, dat Simop al snel het hoofd op hol weet te brengen, runnen zij de zaak. Als Hans zich dan voor zijn stage meldt, is de 'crew' compleet.

Immers Amanda, Simons echtgenote, wil absoluut niks met het bedrijf te maken hebben, zij heeft het veel te druk met de daklozen.

Helaas heeft directeur Simon een nogal zwak hart. Maar als hij succesvol is geopereerd, stroomt het bloed weer tot waar het de laatste jaren niet meer kwam. Uiteraard met de nodige gevolgen. Een luchtige voorstelling, kortom.

SPELERS De spelers zijn Martin Wierstra. Jos de Kock. Ellen Buur, Marjolein Boeije, Anneke van Sundert en Jason van der Hulst. De regie is in handen van Roelie Schiere.

KAARTEN Entreekaarten à 12,50 zijn verkrijgbaar via de webshop en/of (indien niet uitverkocht) aan de theaterkassa op de dag van de voorstelling.

Tijdens kassaopenstellingen kunnen ook, tegens contante betaling, entreekaarten worden aangeschaft voor nog komende voorstellingen in het Scagon Theater.