• De toernooicommissie van Ientje Toe.

    Foto aangeleverd.

Veteranentoernooi Ientje Toe jubileert in Langedijk

LANGEDIJK Het tiende Spaansen Bloemen Ientje Toe veteranentoernooi voor 40-plussers komt eraan. Met gemiddeld 430 deelnemers is dit toernooi in de afgelopen jaren uitgegroeid tot het grootste veteranentennisevenement van Nederland. De eerste ballen van deze jubileumeditie worden geslagen vrijdag 7 september en het finaleweekend is zaterdag 15 en zondag 16 september.


De inschrijving is slechts een paar weken open en er zijn al 217 spelers en speelsters die zich hebben aangemeld. Toch is het zaak niet te lang meer te wachten met inschrijven om verzekerd te zijn van een plek in een van de 33 speelschema's voor dubbels, zeggen de organisatieleden Bart Rietveld en William Wouters.
,,We zitten de laatste jaren steeds rond de 430 deelnemers en in 2016 gebeurde het zelfs dat we mensen moesten uitloten. Dat willen we natuurlijk zien te voorkomen. Maar wat er ook gebeurt, ons systeem om iedereen in poules te laten spelen blijft overeind. Want dát is de basis van het succes: iedereen moet bij Ientje Toe minstens twee tot drie potjes kunnen spelen."
Het tenniscomplex aan de Potjesdam in Zuid-Scharwoude, waar deze week het ook populaire Hypotheekcentrum Langedijk Oostakkertoernooi voor alle leeftijden wordt gespeeld, telt acht goed geprepareerde kunstgrasbanen.

Het dubbeltoernooi voor veteranen van 40 tot soms dik in de 80 jaar is dus nog steeds razend populair. Hoofdsponsor is wederom Spaansen Bloemen, en diverse andere bedrijven doen ook een duit in het zakje.
 

Als vanouds heeft Ientje Toe een aparte speelcategorie voor 60-plussers, waaraan jaarlijks best veel tennisliefhebbers/sters meedoen. Op doordeweekse dagen kan ook overdag (vanaf 13 uur) gespeeld worden en in de weekends vanaf tien uur, met name door 55- en 60-plussers.

Het publiek dat tennis van zeer behoorlijke kwaliteit wil zien, komt ook niets te kort bij Ientje Toe in Zuid-Scharwoude. Het hoogste prestatieniveau is categorie 5 (40+).

Tijdens het eerste speelweekend kunnen weer loten worden gekocht. Dankzij verschillende sponsors heeft iedereen prijs, en de hoofdprijs is als steeds een gratis weekverblijf in een mooi chalet in Oostenrijk. Inschrijven (10 euro p.p.) voor het Spaansen Bloemen Ientje Toe-veteranentoernooi kan nog tot en met 26 augustus via de website www.toernooi.nl.