• De afvaardiging van Puerto Rico.

    Foto aangeleverd

Vijftiende Werelddansfestival

Vanavond eerste voorstelling

SCHAGEN De vijftiende editie van het Werelddansfestival gaat vanavond, woensdag 10 juli van start vanavond met een aantal spectaculaire optredens.

Op het festival zullen landen vanuit de hele wereld deelnemen, het programma wordt zo samengesteld, dat over de jaren verspreid alle werelddelen worden vertegenwoordigd. De organisatie doet haar best om dit adagium te kunnen voortzetten.

Henk Huijser: "Het is onze missie om zo wel de eigen cultuur áls de cultuur van andere landen samen te brengen in Schagen en omgeving, om zodoende meer begrip en inzicht voor de verschillende culturen, geloof, gebruiken en folklore in de wereld te bewerkstelligen."

SPARTAHAL Er zijn vanavond optredens van dansgroepen uit Indonesië, Nepal, Puerto Rico, Letland en Servië te zien. Locatie is de Spartahal aan de Zuiderweg 2a in Schagen. Kaarten zijn te bestellen via www.dansfestivalschagen.nl of aan de kassa van de Spartahal. Kaarten kosten in de voorverkoop 13,50. Het dansspektakel in de Schager sporthal begint om 20.00 uur. Tijdens elke voorstelling doet ook een Nederlandse dansgroep aan de show mee.

Vrijdag 12 juli geven de samenwerkende dansscholen uit Schagen deelnemen aan het Werelddansfestival. Op het programma staan optredens van Rebounce, Balletschool Schagen en Danscentrum Chantal. De optredens beginnen om 19.30 uur. Rond 22.00 uur is de voorstelling voorbij.


Op zaterdag 13 juli aanvang 14.00 en 20.00 zijn er nog twee volledige voorstellingen. Kom genieten van een prachtige show van deze dansgroepen en geniet van de geweldige vriendschappelijke sfeer in de aangepaste Spartahal, Zuiderweg 2a te Schagen. Bestel uw kaarten a € 12,50 via www.dansfestivalschagen.nl of haal ze bij Vivant Groenland in het Macado Centrum, óf aan de kassa.

GEZOCHT De organisatie van het Werelddansfestival, dat om de twee jaar wordt gehouden, is met spoed op zoek naar iemand die de functie van secretaris binnen het bestuur wil bekleden. Deze functie houdt in dat je als secretaris de uitnodigingen voor de vergadering verzorgt, de agenda samenstelt, notulen maakt et cetera. Interesse? Mail naar info@dansfestivalschagen.nl