• Wordt het wandelen door een groen landschap?

    Eigen foto

Winterwandeling Magnusrijders

Met snert en een goed boek

SCHAGEN De zesde Winterwandeling van De Magnusrijders staat zondag 17 december op het programma. Wandelaars kunnen vanaf 10.00 starten vanuit de ijsbaan aan De Snevert , het Nic. Veldboerpark in Schagen.

Ook dit jaar is er weer een extra attentie bedacht door de creatieve breinen van de Magnusrijders. Alle deelnemers mogen een mooi boek uitzoeken uit de collectie in de ijskeet. Vanzelfsprekend is er ook de traditionele verse erwtensoep. Deze typisch Nederlandse lekkernij is gratis voor donateurs.

WEILANDEN De wandeltocht gaat dit jaar door de weilanden rond Barsingerhorn en dan vervolgen in de richting Kolhorn. Er zijn drie afstanden: de 11, 18 en 20 kilometer.

Uniek is de samenwerking met de zuster-ijsverenigingen van Barsingerhorn en Kolhorn. Hier zijn stempelposten ingericht en kan ook worden gestart.

CULTUUR EN SPORT Na de spectaculaire overzet met het pontje door oud-wethouder en sportman pur sang Jan Bouwes, hebben De Magnusrijders ook tijdens zesde editie een noviteit. En eentje met een cultureel tintje.

Alle wandelaars mogen namelijk een mooi boek uitzoeken uit de fraaie ijsbaan-collectie.

"Cultuur en sport gaan zo moeiteloos samen bij De Magnusrijders", aldus bestuurslid Frank Oudmaijer.

ROUTEKAART De Winterwandeling van De Magnusrijders gaat altijd door; regen, wind, sneeuw, hagel, ijzel of een stralende zon: de elementen spelen geen enkele rol van betekenis. Deelnemers krijgen sowieso een routekaart mee, dus verdwalen is geen optie. Tip trek stevige schoenen aan; honden mogen mee - krijgen geen boek - mits aangelijnd.

De deelname voor donateurs is gratis en inclusief koffie, een appeltje, een kop lekkere dikke snert en een boek voor de (mogelijk) lange winteravonden die er nog zeker aan zitten te komen.

Start tussen 10.00 en 13.00 uur (11 kilometer). De langere routes starten tot uiterlijk 12.00 uur.

INFO Meer informatie over De Winterwandeling is te vinden op www.demagnusrijders.nl;

de Magnusrijders Ton Smakman 06-11401779, Adrie Pater 06-22669675, Frank Oudmaijer 06-22925674 kunnen ook alle info geven. Of laat u informeren op de dag zelf, bij de ijskeet (06-29948883). De organisatie gaat uit van veel deelnemers, die ook van de zesde editie een groot succes zullen gaan maken.