• De Kinderdansgroep is ook weer van de partij.

    www.westfriesefolklore.nl

Zesde West-Friese donderdag in het tegen van 'Gastdag in de open lucht'

SCHAGEN De West-Friese Folklore in Schagen is toe aan de zesde donderdag van het seizoen 2019. Het thema voor donderdag 1 augustus is 'Gastdag in de open lucht'. Ofwel: Schagen laat zien wat gastvrijheid is.

Tussen 13.00 uur - 15.00 uur is er de boerenmaaltijd van 180 West-Friezen in klederdracht rond de kerk op de Markt. Deze West-Friezen in traditionele 19e eeuwse streekdracht nemen deel aan deze traditionele maaltijd, bestaande uit: soep met kluif, grauwe erwten met rozijnen en griesmeelpudding met bessensap toe. Natuurlijk staan de boerenjongens en brandewijn op tafel.

Tijdens deze originele maaltijd zullen het eigen huisorkest 'De Uienhoop' en shantykoor 'Scheepstuygh' voor de vrolijke muzikale noot zorgen.

VASTE PROGRAMMA 

Het dagprogramma begint in feite al om 08.30 uur met het optuigen en inspannen van de paarden in de Muziektuin achter Museum Vreeburg. Van 09.00 -16.00 uur is er de gebruikelijke verzamelaarsmarkt (boeken, curiosa et cetera) in de Nieuwstraat, struinen maar, kortom. 09.00-15.00 uur: dierenstallen met allerlei dieren op de Markt. Om 10.00 uur verzamelen de 'West-Friezen' zich op de hoek Nieuwe Laagzijde/Stationsweg (café Spoorzicht) voor de optocht. Tussen 10.00 en 15.00 uur kan de toren op de Markt tegen een geringe vergoeding worden beklommen. Om 10.45 uur zet de optocht zich in beweging voor een rondgang door het centrum van Schagen.

In de Christoforuskerk wordt het Nicholson-orgel bespeeld door een Engelse organist.

Tussen 11.00 en 13.00 uur is er in de kerk op de Markt orgelbespeling en een tentoonstelling over de kerk te zien. 11.25 uur: optreden Kinderdansgroep op het kerkplateau op de Markt. 11.45 uur: kinderbroodmaaltijd op de Markt. 11.45 uur: optreden Westfriese dansgroep op het kerkplateau op de Markt. 12.00 uur Optreden Kinderdansgroep in het Makado. Zie voor alle info ook www.westfriesefolklore.nl