• En wég is de jeugd!

    Eigen foto.

Zeventigste Hardloopronde van Tuitjenhorn

TUITJENHORN Voor de 70ste maal wordt zaterdag 14 juli de stratenloop van Tuitjenhorn georganiseerd. Het is de oudste hardloopronde van Noord-Holland en dit jaar wordt dan ook het 70-jarig jubileum gevierd.


"We zijn verheugd dat het sponsorcontract met de Rabobank is vernieuwd en vanwege de zeventigste editie heeft de Rabobank Alkmaar e.o. een extra bijdrage gedaan om de deze jubileumeditie tot een groot succes te maken", meldt Theo Tesselaar namens de organisatie. "Dit jaar is onze stratenloop wederom niet op de gebruikelijke tweede zaterdag van augustus, omdat dat midden in de schoolvakanties valt maar op 14 juli, één week voor de start van de schoolvakanties in de Noordelijke helft van Nederland."

Opnieuw is er dit jaar een 5 km trimloop en een 10 km wedstrijd/trimloop. De 10 km wedstrijdloop wordt gesponsord door de Rabobank onder de naam Rabo Golden One. Voor de senioren zijn er op de 10 km leuke geldprijzen te verdienen. Voor de jeugd zijn er fraaie bekers. Daarnaast dit jaar aan het slot eenmalig de jubileum-estafette van 4 kleine rondes voor bedrijven/straten/clubs/vrienden etc. We hopen hierbij op een grote deelname.
Om 17.00 uur start de eerste jeugdgroep. Voor de andere starttijden, zie bijgaande flyer. Een ieder kan alvast gaan trainen om op 14 juli de loop tot een goed einde te brengen. Tesselaar: "Er zijn inmiddels contacten gelegd met de loopgroep TeamDistanceRunners en andere snelle regionale lopers en loopsters om een aantal zeer snelle mensen naar Tuitjenhorn te halen. De prijsuitreiking voor de volwassenen is na afloop in Café de Vriendschap waar na afloop wordt gefeest met zanger Tim Duinmaijer."
Alle omwonenden rond het parcours wordt bij deze gevraagd om van 16.30 uur tot 21.30 uur het
hardloopparcours autovrij te houden. Meer informatie is terug te vinden op de website www.hollandia-t.nl