• Aangeleverd

Zomerexpositie bij galerie Kraayeveld

NOORD-SCHARWOUDE Hoogtepunten van de jaarlijkse zomerexpositie bij galerie Ronald Kraayeveld zijn net binnengekomen schilderijen en gouaches van Dirk Breed. Bijna alle werken zijn direct aangekocht bij Dirk Breed thuis en dus nooit eerder te zien en/of te koop geweest.

Opmerkelijk is dat alle schilderijen Kolhorn als onderwerp hebben, terwijl Breed ze schilderde in zijn toenmalige atelier in Waverveen. Maar Dirk Breed ((1920-2004) mocht dan ooit zijn geboortedorp hebben verlaten, maar Kolhorn heeft hem nooit laten gaan.

De zomertentoonstelling toont verder olieverfschilderijen van West-Friese naïeve kunstenaars als Jannie Kuiper, Cor Kaay en Arie van Leyen. Ook is er werk van een Bergense kunstenaar als Jaap Min en Harry Kuyten.

De expositie loopt tot en met zaterdag 31 augustus. Galerie Ronald Kraayeveld is gevestigd in het vroegere ABN AMRO-kantoor aan de Dorpsstraat 625, 1723 HC in Noord-Scharwoude. De galerie is elke donderdag t/m zaterdag geopend van 13 tot 18 uur en op telefonische afspraak. Zie ook www.galeriekraayeveld.nl.

Voor liefhebbers van het werk van Dirk Breed is de tentoonstelling een 'must'. Enkele jaren geleden verscheen er een boek over de schilder. Het boek werd gemaakt door een groot bewonderaar van Breed, Herman Fijnheer uit Winkel.