• Een aantal beste stuurlui aan wal?

    Gemeente Schagen

Zware provinciale delegatie naar Burgerbrug

 

 

BURGERBRUG Liefst zeven leden van de Commissie Mobiliteit en Financiën van de Provincie brachten maandag 15 januari een werkbezoek aan Burgervlotbrug. Sinds september is de Burgervlotbrug weer gestremd na een aanvaring. Door middel van een rondrit langs de vlotbruggen in de gemeente Schagen en langs de omrijroutes voor zwaar verkeer wilden gemeente Schagen de leden laten beleven wat het betekent om 'achter de vlotbrug te wonen'.

Wethouder Jelle Beemsterboer; "Door de situatie ter plaatse aan de Statenleden met vertegenwoordigers van de dorpsraad Burgerbrug, LTO en OFS te laten zien en tijdens de bijeenkomst in het eetcafé Halfweg in Burgerbrug met inwoners en belangstellenden aan het woord te laten, konden de commissieleden zelf ervaren en horen welke problematiek er in deze regio speelt."

De vlotburg is regelmatig uit de running door (onderhouds-)werkzaamheden ten gevolge van veelvuldig en/of verkeerd gebruik of door aanvaringen. Hierdoor is deze enige oost-westverbinding vaak voor langere periode buiten gebruik. En moeten mensen minimaal 14 kilometer omrijden.