• Johnny Doodeman {l) en Sebas van Balgooy kijken ongerust naar Niedorper Koos Stam.

    Marc Moussault

[Conzelo zoekt 'vaste constante'

NIEUWE NIEDORP Bij Nieuwe Niedorp hadden ze er vooraf best vertrouwen in. Na de eclatante zege bij Apollo leek het wat instabiele Con Zelo de ideale tegenstander om meteen maar weer drie punten te pakken, hetgeen goed voor het zelfvertrouwen zou zijn. Maar het liep afgelopen zondag allemaal een beetje anders voor de elf van oefenmeester Mario Kuiper.

Al vroeg in de wedstrijd kregen de mannen van Nieuwe Niedorp een tegenvaller te verwerken. Na gerotzooi in de geel-zwarte afweer peerde Ralph Smit namens de Waarlanders de openingsgoal binnen, 0-1. Maar gek genoeg leek dat het medicijn voor de thuisclub om een tandje bij te zetten. Koos Stam zorgde na een minuut of 25 voor de verdiende gelijkmaker: 1-1.

Met die stand kwam ook de rust. En waren er bij Nieuwe Niedorp zorgen over Matthijs Veenstra, die per brancard van het veld af moest, met een ogenschijnlijk ernstige blessure. De Nieruppers leken na de hervatting dermate van slag, dat Con Zelo een tsunami aan kansen kon creëren, maar mede door goed ingrijpen van doelman Kaptijn bleef de score nog een handvol minuten intact. Daarna profiteerde Niels Leegwater opeens wél van een mispeer van de Niedorp-goalie, 1-2.

Het hardwerkende Nieuwe Niedorp wenste zich gewonnen te geven en zette aan voor een offensief, dat uiteindelijk resulteerde in de gelijkmaker van Hugo Bossen, 2-2. Het was alweer de zesde treffer van Bossen van dit seizoen.

Maar amper bekomen van de vreugde haalde Sander Houtenbos namens Con Zelo voor de derde keer de trekker over en stonden de gasten uit Waarland weer aan de winnende kant van de streep.

Niels Leegwater zorgde uiteindelijk voor de definitieve nekslag, door beheerst de 2-4 binnen te schieten.

Door de zevende nederlaag worden de problemen voor Nieuwe Niedorp in de vierde klasse B allengs groter. Een ommekeer is hard nodig om het tij te keren. Aan enthousiasme geen gebrek. Aan gogme en scorend vermogen des te meer.

En Con Zelo? Vier winstpartijen en vijf nederlagen zijn de spiegel waarin te zien is, dat de 'vaste constante' ontbreekt. Maar Con Zelo is ook een ploeg die zomaar ineens een langdurige, goede serie kan neerzetten die tot iets moois kan leiden. Con Zelo pakt een periode, kortom.