• Nick Ruygrok (4) en neef Wessel Ruygrok (r) kijken wat Niels Spaans van plan is.Nick en Wessel zijn overigens neven!

Geel Zwart op de goede weg

WIERINGERWAARD Geel Zwart lijkt in de vierde klasse de weg omhoog definitief te hebben gevonden. Na de mislukte seizoensouverture bij ZDH (2-0 verlies) volgde een hoopvolle 1-1 tegen titelkandidaat Winkel, maar daarna waren SRC en DWOW de ploeg van Marco Kuut de baas.

De Zantemer rekenmeesters konden daarna drie zeges achtereen noteren en zondag in en tegen Wieringerwaard werd het kwartet binnen gesleept. Daar zag het aanvankelijk niet naar uit, want gastheer Wieringerwaard liet zich niet onbetuigd, maar vond in Geel Zwart-goalie Boyd van der Weij een vervelende en hinderlijke sta-in-de-weg.

Geel Zwart ging uiteindelijk met een 0-1 voorsprong het kleedlokaal in voor de rust. Kuut zal zijn manschappen hebben gewezen op de mogelijkheden die ongetwijfeld in het tweede bedrijf ook zouden komen. Maar vooral dat beter mikken en richten tot meer succes zou leiden. Niet tegen dovemansoren gezegd. Logisch, want de combi Marco Kuut/GZ is nog altijd een veelbelovend huwelijk. Zoals vooraf ook was bedacht. Geel Zwart deelde een forse klets uit toen Lex Tas op aangeven van Mattijs Bleijendaal op z'n gemak de 0-2 kon binnenkoppen, waarna Joeri van Klink met zijn tweede van de middag voor nog meer kleur in de score zorgde. De 0-4 van Mark van Woesik was leuk voor hem en de statistieken. Geen goals dus van Bleijendaal, maar die schikt zich ook in de rol van aangever en is voorlopig vooral content met het feit dat ie weer aan voetballen toekomt. "Het zit eraan te komen", meldde hij een week geleden al opgelucht.

Conclusie: Geel Zwart pikt weer aan en moet in staat worden geacht, een periodetitel in de wacht te slepen, al is er met DWOW, SRC en wellicht ook De Koog voldoende concurrentie. Maar van concurrentie wordt niemand slechter.

En hoe is de stand van zaken bij Wieringerwaard? Het is allemaal nog wat labiel en onevenwichtig, maar potentie heeft de selectie zeker. Al komt het er niet elke keer uit. De oudere spelers nemen hun verantwoordelijkheid, maar zouden er nóg een schep bovenop moeten doen. Dan krijgen de jonkies meer zelfvertrouwen en komen de resultaten vanzelf. Wellicht niet dit of volgend seizoen. Handhaven en langetermijndenken. Dát moet het parool zijn bij de club van de aimabele preses Wim Groot. Komt goed.