• Marc Moussault

Kans op koppositie VIOS

REGIO VIOS is de verrassing in de derde klasse. In 4a staan de eerste vijf ploegen op slechts vijf punten van elkaar. DWOW leidt hierin de dans. Sint Boys is op puntenverlies de koploper in de vijfde klasse. Een overzicht:

DERDE KLASSE VIOS is aan een goed seizoen bezig. De W'huizers staan heel knap op een tweede plaats. De achterstand op koploper SEW bedraagt slechts één punt. Deze ploeg is zondag de tegenstander in de laatste wedstrijd voor de winterstop. Wint de ploeg van coach Ivo Rohling, dan is VIOS ook direct koploper. Het doelsaldo is namelijk in het voordeel. Hollandia T is de nummer negen. Uit tien wedstrijden behaalden de Tuitjenhorners twaalf punten. Dat is één punt meer dan Winkel. Het team van Martijn Gootjes staat op een veilige tiende plek, maar de verschillen zijn klein.

VIERDE KLASSE De verschillen in de top van de vierde klasse zijn erg klein. Het gat met nummer één DWOW en nummer vijf Medemblik is slechts vijf punten. Geel Zwart en Con Zelo staan op de tweede plek. Schagen en SRC gaan komend half jaar uitmaken wie de geschiedenisboeken in gaat als hoogst geëindigde club. Schagen heeft vooralsnog een voorsprong van vier punten op het tegenvallende SRC. De onderlinge wedstrijd staat eind januari gepland. Voor Wieringerwaard lijkt het voorkomen van degradatie een lastig verhaal te gaan worden.

VIJFDE KLASSE In de kelder van het amateurvoetbal is Sint Boys op puntenverlies de lijstaanvoerder. Coach Jan Loew heeft zijn contract al verlengd en hij hoopt met zijn ploeg te promoveren. Ook knap is de positie van Callantsoog te noemen. De kustclub staat op een vierde plek en strijdt met de degradanten Nieuwe Niedorp, VZV en Vesdo om een nacompetitieticket. Het komend half jaar belooft in de regionale competities spanning, spektakel en verrassingen op te leveren.