• Albertine Abube was een plaag voor Venlo. (archieffoto)

    Patrick Hogervorst

Maedilon/VZV nog niet van hatelijke 'nul' af

't VELD - Het is de vrouwen van Maedilon/VZV niet gelukt de eerste punten van deze Eredivisiecompetitie binnen te halen. Het op de vijfde plaats staande Cabooter Groep/Handbal Venlo behaalde zaterdagavond een verdiende 17-28 overwinning, in een wedstrijd waarin VZV aanvallend tekort schoot.

Romy Zengerink opende voor VZV nog wel de score, maar de Veltemer handbalsters liepen verder de hele wedstrijd achter de feiten aan. De meiden hadden schijnbaar de reis en de wedstrijd voor de Challenge Cup tegen Rocasa op Gran Canaria nog in de benen.

Tot de stand 3-3  - na 7 minuten spelen kon het team van Betty Plasmeyer door een benutte strafworp van Lisanne Kolken en een knap doelpunt van Linsey Perre de Limburgse opponent nog wel een beetje volgen.

Echter, halverwege de eerste helft keek de thuisploeg al tegen een ruime 3-8 achterstand aan, waarna Amber Zomerdijk een strafworp stopte en met een paar prima reddingen een groter achterstand wist te voorkomen. Twee doelpunten uit een break van Melissa Wilmsen en Lotte Houtenbos zorgden 10 min. voor het rustsignaal voor een 5-9 tussenstand.

De rust kwam met 7-12.

Ook na de thee probeerde het team van  Maedilon/VZV de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar de VZV-meiden waren niet bepaald gelukkig in de afwerking. Verdedigend stond het goed, maar net als voor de rust werd er te makkelijk geschoten en gingen er veel schoten naast of over het doel of belandden tegen de paal of lat.

En anders was het wel de uitblinkende keepster Sanne Hekking van de Limburgers die tegentreffers wist te voorkomen en enkele breaks onschadelijk wist te maken.

Albertine Abube was nog de grootste plaag voor het team van de soms wat irritante trainer/coach Robin Tielen, waartegen de scheidsrechters best wat beter hadden mogen optreden.

Albertine Abube (zie archieffoto) wist na een forse overtreding op haar meteen haar gram te halen door driemaal op de voor haar karakteristieke wijze te scoren. De achterstand was inmiddels wel al onoverbrugbaar was geworden.

Venlo speelde de wedstrijd bekwaam uit: 18-27.  

Doelpunten: Albertine Abube 3, Melissa Wilmsen 3, Lisanne Kolken 3, Linsey Perre 3, Florance Kos 1, Joyce Hillen 1, Lotte Houtenbos 1, Jane kramer 1, Djazzmin Trabelsi 1, Romy Zengerink 1.

De volgende thuiswedstrijd van Maedilon/VZV is de Derby op zaterdag 16 december tegen streekgenoot SEW. Aanvang 20.45 u in Sporthal 't Zijveld.

(Met dank Theo Moras)