• Maud Kruijer (hier op archieffoto) maakte er vijf voor Maedilon/VZV.

    Patrick Hogervorst

[Maedilon/VZV weerstaat de spanning

BORNE Zwaarbevochten. Zó mag de eerste competitiezege in de Eredivisie van de handbalvrouwen van VZV worden genoemd. Want de ploeg van Jarin Plasmeijer - die zijn zieke moeder als coach verving - moest in het Overijsselse Borne heel diep gaan om Borhave eronder te houden. Dat lukte uiteindelijk, na een zinderende slotfase, waarin de Veltemer meiden beter tegen de druk bestand bleken dan de thuisploeg.

Maedilon/VZV moest het deze belangrijke wedstrijd doen zonder de zieke Romy Zegerink. Ook Lotte Houtenbos en Dymphie Keesom ontbraken, beiden vanwege blessures. Het begin was dramatisch. Borhave liep in geen tijd weg naar 6-0, voordat Roos de Vries de eerste VZV-treffer wist te produceren. Echter, de Overijsselse middenmoter lag er niet wakker van en voerde de productie op: 9-1. Ineens kreeg Maedilon/VZV de geest en door onder anderen Maud Kruijer, Lisanne Kolken en Jane Kramer haakte de ploeg weer aan tot 14-12 bij rust. Na de pauze scoorde Borhave de eerste goal, maar snel daarna maakte Djazzmin Trabelsi de aansluitingstreffer 15-14. De gelijkmaker kwam van de hand van Lisanne Kolken, die attent uit de rebound - na een gemiste pingel - wist te scoren. Beide teams waren nu aan elkaar gewaagd, het lukte Maedilon/VZV steeds om een puntje voorsprong te nemen. Door een wereldworp van Melissa Wilmsen vanuit de rechterhoek werd het zelfs 17-19. Monique de Wit had inmiddels de plaats onder de lat van de sterk keepende Amber Zomerdijk overgenomen en bij de stand 20-20 verrichte De Wit een belangrijke redding. De thuisploeg wist met 22-20 voor te komen. Na een time out kwam Maedilon/VZV zowaar door Roos de Vries en twee maal Maud Kruijer op een 22-23 voorsprong. Met nog acht seconden te spelen volgde een time-out voor Borhave maar door een prima stop van keepster Monique de Wit in de laatste seconde werd de zwaarbevochten overwinning uit het vuur gesleept.

Doelpunten: Maud Kruijer 5, Roos de Vries 4, Jane Kramer 4, Lisanne Kolken 4, Florance Kos 3, Melissa Wilmsen 1, Djazzmin Trabelsi 1 en Roos Pannekeet 1. Zaterdag 16 december speelt Maedilon/VZV de streekderby tegen SEW in Sporthal 't Zijveld, aanvang 20.45 uur.

THEO MORAS