• Internet

Rush met overwinning terug uit Amsterdam

SCHAGEN De Schager rugbyclub Rush heeft in Amsterdam nipt gewonnen van Ascrum Academics. Het werd 12- 14 voor de Schager ploeg.

Ascrum Academics is een taaie ploeg met veel rugbyervaring. De spelers zijn niet superfit maar compenseren dat met rugby-slimheid. Rush was de ploeg in balbezit, maar wist weinig scoringskansen te creëren, Ascrum hield de defensie gesloten. Geheel tegen de verhoudingen is opende Ascrum de score. Een foutje in de Rush-defensie werd onmiddellijk afgestraft met een try tussen de palen, waardoor ook de conversie kon worden benut.

Vijf minuten later herstelde Rush het evenwicht. Hooker Alexander Duijm rondde een gewonnen ruck fraai af met een try. Gelegenheidskicker Martijn Zeeman tekende voor de conversie. Na een half uur spelen wist Rush op voorsprong te komen. Aanvankelijk keurde de scheidsrechter de try van Chris Schokker af, maar kende wel een vijf-meter- scrum toe. Die werd door Rush gewonnen en kon Chris Schokker alsnog de try scoren. Vanuit een moeilijke hoek wist Martijn Zeemand de bal tussen de palen te schoppen.

Vlak voor de wisseling van speelhelft verkleinde Ascrum de achterstand. In gemiste tackel in de Rush-defensie leidde tot de try. Omdat de conversie werd gemist begon Rush met een 12-14 voorsprong aan de tweede helft. Rush was de partij in balbezit maar Ascrum hield de defensie dicht.