• Winkels Sten Schaafsma in duel, voordat hij geblesseerd uitviel.

    MArc Moussault

Winkel pakt de koppositie

WINKEL Winkel en Succes betwistten elkaar zondag de pole position in de vierde klasse. Nadat de spreekwoordelijke kruitdampen aan de Winkeler Bosstraat waren opgetrokken, had de wisseling van de wacht zich voltrokken. Winkel trok aan het langste eind en kan zondag bij Vesdo het binnenhalen van de eerste periode deelname aan de nacompetitie om promotie vaststellen.

Niet dat de nacompetitie in Winkel als hoogst haalbare wordt gezien. Ze zijn bij de Spreeuwen natuurlijk niet op hun achterhoofd gevallen. Kampioen worden, dáárom gaat het bij de selectie van Martijn Gootjes, de in het voetbal gepokt en gemazelde technische baas bij Winkel. Gootjes heeft de kwaliteit een wedstrijd bijtijds te analyseren (te 'lezen') en grijpt in waar nodig. Het is een kwaliteit die niet veel coaches in de vierde klasse is gegeven.

Het Succes van Jan Loew had nog geen punt gemorst in aanloop naar de kraker tussen beide teams, maar werd zondagmiddag door Winkel feitelijk weinig échte kans gelaten. In het eerste deel waren de teams minimaal gelijkwaardig, maar nadat invaller Robbie Schouten (voor Sten Schaafsma) de score vlak voor rust had geopend (1-0), had Winkel plots de betere kaarten. Daarvoor was ook Succes, via onder anderen Kevin de Bruin, eveneens gevaarlijk geweest.

Na rust kreeg Winkel een cadeautje in de vorm van een penalty. Bomber Rick Fijnheer vergrootte de marge koeltjes: 2-0. Succes gaf niet op - een typische Wieringer eigenschap - en kwam via kanon II, Jop van den Esschert, weer in de race: 2-1.

De brigade uit Hippo leek daarna langszij te komen, maar de lat stond de gelijkmaker in de weg. Gootjes bracht Jim Berndt in en dat tekende de hand van de meester: de getergde invaller wees Winkel met twee treffers de weg naar de uiteindelijke 4-1 eindscore. Misschien wat overdreven, maar psychologisch komt een dergelijke score harder aan dan een kleiner verlies. Dus deelde Winkel twee klappen uit aan de enig serieus te nemen andere titelkandidaat.

In de marge van de overmacht van Winkel en Succes in 4A rest voor de overige teams slechts de hoop op een periodetitel. Om er in de schaduw van genoemde twee clubs nog iets van te kunnen maken. In mei wordt de buit definitief verdeeld, maar wij zetten ons geld op Winkel. Met dank aan Martijn Gootjes.