• De cast van 'God van de slachting'.

'God van de slachting'

SCHAGEN Onder het motto 'waarom zullen we het beschaafd houden' presenteert de theatergroep va de stichting Tussen De Planken Door dit najaar in het Scagon Theater in Cultuurhuis M18 zes keer de gitzwarte komedie 'God van de slachting', geschreven door de Franse auteur Yasmine Reza, ook bekend van de spraakmakende drama's Kunst en Babylon.

'Zodra je een voet op aarde zet, moet je elk idee van bestendigheid laten varen', aldus de Franse auteur over het belangrijkste thema van haar werk.

Het verhaal in deze komedie maakt bovenal duidelijk dat ook beschaafde mensen tot extreme handelingen in staat zijn. Het stuk handelt over twee echtparen uit een gegoede middenklasse, die met de beste bedoelingen bij elkaar komen. Dit naar aanleiding van een incident, waarin de elfjarige zoon van het ene stel de zoon van het andere echtpaar met een stok heeft geslagen.

VELDSLAG Het goedbedoelde overleg begint in alle redelijkheid met koffie en gebak. Maar al snel mondt de bijeenkomst uit in een keiharde veldslag met veel harde woorden en bittere verwijten. In vlijmscherpe dialogen worden de relatieproblemen van beide stellen haarscherp gefileerd en blootgelegd.

DE CAST Spelers die 'God van de slachting' vorm en inhoud geven zijn Babette Groot, Marcel Ladee, Irma Schaafsma en Jan Slijkerman. De regie is in handen van Schagenaar Peter van de Wiel.

Zie voor meer informatie de website www.tussendeplankendoor.nl

Entreekaarten verkrijgbaar via de webshop www.scagontheater.nl en/of (indien niet uitverkocht) aan de theaterkassa op de dag van de voorstelling. Tijdens kassaopenstellingen kunnen ook, tegens contante betaling, entreekaarten worden aangeschaft voor nog komende voorstellingen.

Speeldata: zaterdagen 11, 18 en 25 november, 20.15 uur. En de zondagen 12, 19 en 26 november (matinees) om 15.00 uur. Entree: € 13,00. Het stuk wordt 4 en 5 november ook gespeeld in het Pakhuis Hoorn. Kaarten: www.pakhuishoorn.nl