• Bodhi en Titus, zondag in Eenigenburg.

[Keltische klanken in de kerk

EENIGENBURG In de kerk van Eenigenburg klinken zondag 26 november Keltische klanken, verzorgd door de rasmuzikanten Bodhi en instrumentalist Titus Kraakman.

Veelzijdige muziek en mooie samenzang, zo kan de muziek van het duo Bodhi en Titus het beste worden gekarakteriseerd en getypeerd. Van prachtige, ingetogen ballads als het onwaarschijnlijk mooie 'Fields of Athenry' (Iers) 'Caledonia' (Schots) tot het schitterende 'Besame Mucho' (Fado), mooie samenzang (a capella) in 'Aul' Triangle' (Iers) en veel sfeer in 'Say You Love Me'.

Bodhi & Titus vormen sinds 2017 een duo en zijn individueel al vele jaren in de muziek actief. Bodhi heeft, naast veel solistenwerk, vele jaren samengewerkt met gitaarvirtuoos Hans Laduc en rasentertainer accordeonist Cees Oud. Titus speelt al vele jaren in de Ierse band O'Branons, die al talloze malen in de regio heeft opgetreden. Niet zelden met verrassende gastoptredens van mensen uit het publiek.

In het verleden heeft Bodhi samen met de O'Bransons ook meerdere optredens verzorgd.

Bodhi is een veelzijdig zangeres, haar oeuvre gaat van Keltische muziek tot prachtige en ingetogen Fadomuziek. ,,Bodhi vindt het heel fijn om op haar gitaar en samen met andere muzikanten muzikale uitdagingen aan te gaan", vertelt Titus Kraakman. Titus begeleidt haar op gitaar, Ierse bouzouki, banjo, mandoline en bodhrán en zorgt zelf voor de zang. Zijn keus van liederen is onder andere geïnspireerd op muzikale virtuozen als The Dubliners, Dervish, Christy Moore (broer van de in Nederland heel populaire Luka Bloom en The Fureys. Voor meer en uitgebreide informatie zie de website van het muzikale duo: www.bodhititus.com

KERK Het kerkgebouw in Eenigenburg met bijbehorend kerkhof is in 1792 gebouwd op een terp die waarschijnlijk in de 14e eeuw is aangelegd en die mogelijk een restant is van een deels afgegraven, grotere terp. De kerk heeft een grotere voorganger, die we­gens ouderdom is gesloopt. De resten van voorgaande kerkgebouwen liggen het het terplichaam. Sinds 1973 staat het gebouw ingeschreven als rijksmonument.