• André Sonderman.

OEK speelt eigen musical

SCHAGERBRUG Toneelvereniging Ons Eigen Kring (OEK) uit Schagerbrug speelt in maartzes maal de musical 'Het Dorp', een eigen productie. 'Het Dorp' is geschreven is door de nieuwe regisseur, Lars van der Brugge.

ACHTERGROND Hoe ruilverkaveling ons land veranderde Na 1945 veranderde ons landschap enorm. Kleine eilandjes waarop boeren hun akkers hadden, moesten plaats maken voor grote percelen landbouwgrond en een uitgebreid wegennet. Het was een verandering waarbij emoties niet zelden hoog opliepen. Zo ook in 'Het Dorp'.

HET VERHAAL Boer Rinus (een rol van Huub Tiebie) is fel tegen de ruilverkaveling. Als een boer plotseling overlijdt, besluit Rinus diens grond te kopen. Dit tot ergernis van zakenman Breeker (gespeeld door Paul Dekker), die er na de verkaveling een benzinestation heeft gepland aan de nieuwe Rijksweg. De dochter van Rinus en de zoon van Breeker krijgen een relatie en als dat aan het licht komt, ontstaat er een strijd waarbij afpersing, leugen en bedrog wordt ingezet in de strijd om het land.

Lida Sneekes, die zelf gestalte geeft aan het personage Suze Dekker, laat weten: "Het is een prachtig stuk met hele mooie liedjes die worden begeleid door Ons Eigen Kombo OEK, red.), een 5-koppige band onder leiding van Cees Langedijk. De andere bandleden zijn: Joop van de Water, Sjaak Zutt, Jan Dekker en Cock Weijers. "Ook hebben we twee debutanten, te weten Arno Klaver en Bob Bijhouwer."

Regie: Lars van der Brugge; regie-assistente: Annet Ooijevaar. Decor: John de Nijs.
Licht & techniek: Stef Sneekes. Kleding: Tonny Ligthart: Grime: Marian Tamis en Marianne Bijhouwer.

Het Dorp is te zien 6, 8, 9, 12, 15 en 16 maart. Zaterdag 16 maart is er na afloop live muziek van het duo Switch. Met andere woorden: toneel met 'bal na'.

Locatie: Ons Eigen Kroeg, Schagerweg 30a Schagerbrug. Aanvang telkens 20.00 uur, zaal open om 19.30 uur.

Kaarten zijn te bestellen via: kaarten@oek.nl of bij Eetcafé Rondom Gelukkig, gevestigd aan de Grote Sloot in Schagerbrug.