• Het organisateteam. Rechts Tineke Henselmans, oud-leerkracht van De Vogelweid'.

OldSkoel: herfstfair

BURGERBRUG De OldSkoel in Burgerbug organiseert zaterdag 14 oktober voor de eerste keer een herfstfair.

De oude katholieke basisschool Sint Josef in Burgerbrug is jarenlang een plek geweest waar jong en oud Burgerbrug elkaar ontmoetten. De school was klein (nooit meer dan 100 leerlingen) en iedereen kende iedereen. Ouders ontmoetten elkaar bij het wegbrengen en ophalen, hoewel dat voor de hogere groepen al snel niet meer nodig was. Voor een klein dorp als Burgerbrug was de basisschool een bindend element, een sociaal belangrijk punt, zeker nadat ook de supermarkt haar deuren moest sluiten.

De school heeft bange tijden gekend. Het leerlingenaantal liep terug, het gebouw werd oud en in afwachting van een besluit over de toekomst niet goed meer onderhouden. Lang is gesproken over de toekomst van de school en zelfs of er nog wel bestaansrecht was voor een school in Burgerbrug. Gelukkig voor Burgerbrug is uiteindelijk toch gekozen voor nieuwbouw. Aan de overkant van de Grote Sloot staat een fantastisch mooie nieuwe school die in de herfst van 2015 in gebruik is genomen.

Het voormalige schoolgebouw aan de Grote Sloot 116a, waar de OldSkoel is gevestigd, heeft allerlei ingrediënten waarmee de herfst aangenaam en knus gemaakt kan worden. Op de fair is van alles te koop en het evenement geeft dan ook een goed beeld van alle activiteiten, die in de OldSkoel worden georganiseerd: er is brocante van Le Bouche à Oreille en van Monique Blom, tweedekans kleding en sieraden van Jessica Heetebrij, schilderijen van Jan Bekker, lampen van John Hollenberg en houten voorwerpen en schilderijen van Sylvia van Bommel. Eke Wijngaard presenteert o.a. haar objecten en de hele dag serveert Jessica Heetebrij koffie, thee en herfstgebak aan de open koffietafel. De jeu des boules-baan staat ter beschikking van de gasten.

De Herfstfair in de OldSkoel is geopend van 10.00-16.00 uur. Voor meer informatie zie www.oldskoel.nl of op de Facebookpagina.