• Een eigenaardige dokter...

    PR-foto Spot'70

Spot'70 speelt 'Boven het dal'

Bijzondere komedie in Warmenhuizen

[WARMENHUIZEN] Theatergroep Spot '70 uit Warmenhuizen speelt negen keer de komedie 'Boven het dal' van de Nederlandse schrijfster Moniek Kramer. 'Boven het dal' ging in 1992 in première bij Toneelgroep Amsterdam.

Vorig jaar maakte Spot'70 veel indruk met het stuk 'Circus van het verlangen', een sprankelende, fascinerende voorstelling die alle facetten van de liefde omvat en een ode was aan zowel de liefde als het theater.

Regisseur Kitty Relleke schrijft het volgende over 'Boven het dal' het volgende: een groep mensen verblijft, ieder zo om volledig eigenzinnige redenen, noodgedwongen in elkaars gezelschap in een kliniek hoog op een berg, ver weg van de alledaagse realiteit.

Dit afgezonderde eentonige leven versterkt eerder hun al vreemde gedrag.
Absurdistische nietszeggende conversaties en filosofische gedachtekronkels over ziekte, leven en dood buitelen in rap tempo over elkaar heen! Onder de bezielende leiding van de eigenaardige dokter en strenge zuster balanceren zij op de rand boven het dal.

Een bijzondere komedie, kortom. Er wordt enorm gestoeid met tekst in een enorme vaart en dat is voor Spot'70 dé uitdaging van 2018. De acht acteurs van Spot'70 zijn aan de slag gegaan om zich de bijzondere teksten van Moniek Kramer op een zo levendige manier eigen te maken, wat resulteert in een zeer komische en licht absurdistische uitvoering van het 26 jaar oude 'Boven het dal'.

Daarbij komt dat ook de keuze voor het decor voor de techniek enig aanpassingsvermogen vergt. Maar dat is de crew wel toevertrouwd.

[DATA] Spot'70 speelt de première van 'Boven het dal' in het Dorpshuis in Warmenhuizen op vrijdag 26 januari. De volgende voorstellingen zijn zaterdag 27 en zondag 28 januari; vrijdag 2 februari, zaterdag 4, zondag 5, vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 februari.

De voorstellingen beginnen steeds om 20.00 uur en op de twee zondagen om 14.30 uur (matinee). Kaarten à 12 euro (65+ en CJP 10 euro, donateurs 4 euro) zijn te reserveren via de website www.spot70.nl of op telefonisch op nummer 0226-399993.