• Simone Gerard

Helemaal in balans

Advertorial

Waar vind je in deze hectische tijden nog rust en ontspanning als je hoofd vol zit en je eigenlijk niet meer weet wie je zelf bent en wat je wilt. Rita van Slageren en Anna Jolij kunnen je helpen.

Rita van Slageren  heeft al 5 jaar haar bedrijf 'Chi' in Schagen voor ontspanning doormiddel van Zhineng Qigong.  Zhineng Qigong is een oude bewegingsmethode van Chinese oorsprong. Een heel ingetogen, naar binnen gekeerde flow van eenvoudige bewegingen die ontspannend is voor je lichaam. De energiebronnen in je lichaam worden weer op gang gebracht. Dat geeft lichamelijke en geestelijke ontspanning. "Daarvan wordt je ook rustiger in je hoofd", zegt Rita. Iedereen van 8 tot 100 jaar kan er aan mee doen.

Anna Jolij verzorgt sinds twee jaar met 'EquiVisie' paarden coaching.  Je kunt terecht voor coaching voor onder andere communicatie, leiderschap, teambuilding, maar ook coaching gericht op persoonlijke kracht. "Vooral vrouwen nemen deel, zij richten zich vaak naar anderen en weten niet meer waar ze zelf staan", zegt Anna. Met de paarden leren zij hun persoonlijke kracht (1 PK) kennen. "Het gaat erom dat mensen weer durven te zijn wie ze zijn en hun eigen ruimte innemen. Mensen moeten te veel boven hun kunnen presteren", aldus Anna. Zelfs mensen met paardenangst kunnen terecht. "Ik heb hier heel goede ervaringen mee", geeft Anna aan.

 In februari 2018 sloegen Anna en Rita de handen ineen. Zij kwamen tot de conclusie dat Zhineng Qiong en paarden coaching een goede combinatie is om mensen te helpen. Met de cursisten van Rita verzorgden zij een proefworkshop en dat ging prima. Intussen, na een aantal workshops, is het concept een succes. De reacties van de deelnemers zijn heel positief. De workshops starten met  gezamenlijke koffie of thee. Daarna volgt een Zhineng Qigong gedeelte. Een voor een gaan de deelnemers met Anna mee voor een persoonlijk coachings moment met een paard. Het paard  mogen zij zelf  kiezen, maar soms kiest een paard de deelnemer. Gedurende 10 minuten geniet de deelnemer persoonlijke aandacht terwijl de anderen doorgaan met de Zhineng Qigong. Dat betekent dat er privéruimte is voor het uiten van dat wat naar boven komt. Dit gebeurt dan niet in de groep. "Deze momenten kunnen vrij confronterend zijn, mensen merken dan ook vaak hoe vast ze zitten", Prettig om daarvoor dan de ruimte te hebben en te krijgen", vertelt Anna. Na de coaching kan de deelnemer terug naar de groep. Een gezamenlijke workshop duurt ongeveer anderhalf uur. Na een gezamenlijke sessie kan een deelnemer terug naar Anna voor paarden coaching of naar Rita voor Zhineng Qigong of nogmaals deelnemen.  Als er tussendoor vragen zijn, of als iemand iets niet begrijpt kan een deelnemer contact opnemen. Er zijn twee nieuwe workshops gepland: 6 augustus 2018 om 13.30 uur en 10 september 2018 om 13.30 uur. De locatie van de workshops is Burgerweg 46 in Burgerbrug. Hiervoor kun je nog aanmelden op de website van Anna of die van Rita. Telefonisch aanmelden kan ook. Ervaring met paarden en of Zhineng Qigong is niet nodig.

Anna Jolij, www.equivisie.nl  annajolij@equivisie.nl  0641461193
Rita van Slageren, www.chischagen.nl   info@chischagen.nl  06 547 98 777