• Ruud heeft de verse frietliefhebbers in Schagen en omgeving weer blij gemaakt.

    Sandra Kuhnen

Ruud Kuhnen blaast de Frietboet nieuw leven in.

SCHAGEN De Frietboet aan de Gedempte Gracht 7 is enige tijd gesloten geweest. Voor de ware frietjesfans veel te lang, maar sinds kort is de zaak weer open. Ondernemer Ruud Kuhnen heeft de zaak overgenomen, de naam is omgetoverd in 'De Frietshop' en iedereen is weer van harte welkom voor misschien wel de overheerlijkste friet van heel Schagen. Maar Ruud verkoopt natuurlijk meer dan friet alleen.

ALLERBESTE KWALITEIT Sandra, echtgenote van Ruud, steekt van wal: "Afgelopen april hebben wij de zaak overgenomen en we merkten al snel dat veel van de vaste klanten ontzettend blij waren met dit nieuws. Onze leverancier zit in Callantsoog en zij leveren het hele jaar rond de allerbeste kwaliteitsaardappelen. Kortom, je haalt bij ons de meest verse friet die je je maar kunt bedenken waarbij je ook echt de aardappel proeft zoals deze hoort te zijn."

CATERAAR IN HART EN NIEREN Sandra vervolgt: "Ruud heeft sinds hij is gaan werken altijd in de catering gezeten. Wij hadden een cateringbedrijf met maaltijdservice, maar de concurrentie werd te groot. Als catering en het hebben van een eigen bedrijf in je bloed zit, dan wil je daar toch heel graag in verder maar dat moest voor ons dus op een andere manier. Om die reden zijn we in deze zaak gestapt en we waren dan ook erg blij dat we deze kans kregen. Ikzelf ben achter de schermen momenteel druk met het opknappen van de keuken. Als het druk is, spring ik sowieso bij in de zaak en ook onze drie kinderen helpen graag een handje mee en dat zal nodig zijn bij evenementen als de Paasvee en het Popweekend. Wij wonen in Heerhugowaard en hoewel we daar ook een kans kregen om een zaak te beginnen, hebben we er toch heel bewust voor gekozen om ons in Schagen te vestigen."

SNACKS EN AFBAKFRIET Behalve voor de specialiteit van Ruud en Sandra kan men bij de Frietshop ook terecht voor overheerlijke snacks als: kaas, kalfs- en rundvleeskroketten, kipnuggets, frikandellen en kaassoufflés. Tevens kan men er terecht voor voorgebakken verse friet om zelf thuis af te bakken. Dit wordt geleverd in zakken van 1 of 2 kilo en kan, indien gewenst, worden ingeseald. Vanaf 1 juni kan bovendien via 'thuisbezorgd' worden besteld.
Woensdag is studentendag bij de Frietshop. Die dag kost een kroket, frikandel of een portie patat € 1,50. Dit is overigens niet alleen voor arme studenten bedoeld...

OPENINGSTIJDEN Maandag en dinsdag is de zaak gesloten maar op woensdagmorgen gooit Ruud zijn deuren om 11.00 uur open en gaan ze om 19.00 uur weer dicht. Dit geldt ook voor de donderdag. Op vrijdag en zaterdag is iedereen welkom tussen 11.00 en 20.00 uur. En omdat een ondernemer ook tijd nodig heeft om een beetje bij te trekken, is de zaak op zondag geopend van 13.00 tot 19.00 uur.

i Voor meer informatie over de Frietshop zie Facebook en Instagram of mail voor vragen en/of opmerkingen naar enzofriet@gmail.com.